Een 3D-aanzicht instellen

Sneltoets

Stel 3D-aanzicht in

Weergave

Ctrl+0 (nul, Windows)

Cmd+0 (nul, Mac)

Met het commando Stel 3D-aanzicht in kan je nauwgezet een 3D-aanzicht creëren met een opgegeven gezichtshoek, hoogte en perspectief. Normaal vertrek je van een 2D/Planaanzicht, maar je kan het commando eveneens gebruiken als je zich in een 3D-projectie bevindt.

Om een 3D-aanzicht te bepalen:

Selecteer het commando.

Plaats de aanwijzer op je oogpunt (uw standpunt of positie) en teken een lijn in de richting van het object en stel zo de richtingshoek in waarin je het object wenst te bekijken. De getrokken lijn zal de perspectiefhoek bepalen. Hoe langer de referentielijn, hoe meer controle je hebt over het aanzicht.

Het dialoogvenster ‘Stel 3D-aanzicht in’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Ooghoogte

Geef de ooghoogte van de toeschouwer op.

Hoogte mikpunt

Geef de hoogte van het punt waarnaar de toeschouwer kijkt op.

Perspectief

Selecteer een perspectief uit de lijst of kies de optie ‘Huidig’ om het huidige perspectief te behouden.

Een Renderworkscamera in je tekening plaatsen